Home

Wereldvluchtelingendag: meer weten?

Ontdek meer over vluchtelingen door middel van de podcasts, video's en artikels hieronder. 

Youtube:

Boeken:

Podcasts:

Kijktips films/series:

  • The Swimmers (Netflix): prachtige film, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Yusra Mardini, een jonge Syrische vluchteling en zwemtalent, die samen met haar oudere zus Sara de oorlog ontvluchtte en twee keer deelnam aan de Olympische Spelen.
  • Stateless (Netflix): Vier onbekenden kruisen elkaars pad in een immigratiedetentiecentrum in de Australische woestijn. De serie laat zien wat het betekent om vluchteling te zijn, hoe het voelt om je identiteit en je thuis te verliezen.
  • First They Killed My Father (Netflix): gebaseerd op het gelijknamige boek over kinderkampen en gedwongen ontheemding van de Cambodjaanse activist Loung Ung, die op haar vijfde gedwongen werd om kindsoldaat te zijn in het communistische Khmer-regime.

Kijktips documentaires:

  • Life Overtakes Me (Netflix): Deze Zweedse documentaire gaat over het Resignation Syndrome, waarbij getraumatiseerde vluchtelingenkinderen zich terugtrekken in een comateuze toestand.
  • Living Undocumented (Netflix): Deze reeks vertelt de verhalen van acht verschillende families die zonder papieren in Amerika verblijven. Ze leven in angst: ieder moment kunnen ze worden aangehouden, gevangengezet en gescheiden van hun families, omdat ze niet in Amerika geboren zijn.