Home

Zomer in het centrum

08/09/2020
De zomer van 2020 zullen we niet snel vergeten. Door corona konden heel veel activiteiten niet doorgaan. Toch bleven we hier in het opvangcentrum niet bij de pakken zitten.

Ondanks de moeilijke omstandigheden hebben bewoners en personeel van het opvangcentrum er alles aan gedaan om er een mooie zomer van te maken met enkele fijne activiteiten.

Inrichting binnenkoer

We zijn volop bezig met het mooi inrichten van onze binnenkoer, zodat onze bewoners gezellig samen buiten kunnen zitten. Onze bewoners staken hierbij zelf de handen uit de mouwen en bouwden een grote pergola om schaduw te creëren, ze maakten kleurrijke plantenbakken van oude paletten, een echte summerbar én zelfs een kleine zandbak voor de kinderen. Die summerbar kunnen we helaas nog niet gebruiken, maar als het opnieuw kan, nodigen we de buurt zeker uit voor een drankje.

Nederlands leren en bootje varen

Onze kinderen en jongeren hebben ook niet stilgezeten. De jongsten mochten spelen in de opvang van de Stad Gent, ze oefenden hun Nederlands op de taalkampen van Roeland, ze leerden zwemmen op sportkampen en konden zelfs de burgemeester ontmoeten op de zomerschool Expeditie 9000.

De jongeren namen deel aan de ‘makersdagen’ van BULB, ze schreven een rapsong met Graffiti vzw, ze volgden een cursus maatschappelijke oriëntatie via Parkoer, ze leerden Nederlands op de zomerschool, ze hebben met een bootje gevaren op de Leie en raapten afval met DOKANO.

Refu-Interim

Ondertussen zijn 21 van onze bewoners ook aan de slag als vrijwilliger in diverse projecten dankzij onze mooie samenwerking met Refu-Interim. Ze hielpen onder andere mee aan DOKANO, Bar Bricolage, vzw Anamma…