Home

Wereldvluchtelingendag 2020

20/06/2020
20 juni is Wereldvluchtelingendag. Een dag om stil te staan bij de mensen die op de vlucht zijn. Vandaag laten we hen zelf aan het woord. We zijn allemaal mensen, ongeacht waar we vandaan komen, en iedereen heeft zijn of haar verhaal.

“Ik heb een droom en dat is de droom van een eigen gezin. Ik ben niet naar België gekomen in de hoop rijk te worden. Geld brengt geen geluk en brengt geen veiligheid voor een persoon. Ik ben afkomstig uit Gaza, waar de situatie van slecht naar erger gaat, en weet als geen ander wat permanente onveiligheid en stress met een mens doen. In Gaza is er geen veiligheid en vrijheid. Toen ik mijn haar eens liet groeien kreeg ik meteen opmerkingen dat wat ik gedaan had, onaanvaardbaar was. Ik zou mijn kinderen geen toekomst kunnen bieden in Gaza. Ze zouden hun vleugels niet kunnen openslaan en uitvliegen, zoals elk kind zou moeten kunnen doen. Ze zouden hun eigen keuzes moeten kunnen maken en hun dromen najagen.

Mijn droom gaat over iets heel menselijk, iets heel eenvoudig maar zo moeilijk te realiseren. Ik droom van een rustig leven in alle veiligheid en eenvoud, met een vrouw die ik kan omhelzen en een eigen dochter of zoon die ik in men handen kan houden. Ik heb zoveel last van stress en nervositeit, niets lijkt me te kunnen kalmeren. Zelfs uren lang sporten helpt niet. Ik zal pas rust kunnen vinden eens ik mijn droom gerealiseerd heb en mijn eigen kind in men handen kan houden. Ik hoop dat ik in België kan blijven en de kans krijg om mijn eigen gezin te stichten, zoals iedereen.”