Home

Wereldvluchtelingendag

20/06/2023
Op 20 juni vragen we aandacht voor de miljoenen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor conflict of vervolging.

20 juni - WORLD REFUGEE DAY - Een belangrijke dag voor de bewoners van ons opvangcentrum die we zeker niet aan ons mogen laten voorbij gaan.

Wereldwijd zijn maar liefst 100 miljoen personen op de vlucht. Verzoekers om internationale bescherming verblijven in België in de verschillende opvangcentra. Deze mensen dragen vaak een serieuze rugzak met zich mee en leven voortdurend in onzekerheid. Om hen even alle zorgen te doen vergeten, zetten we de bewoners op wereldvluchtelingendag in de bloemetjes.

We steken hen een hart onder de riem met een heus ijsfestijn in het opvangcentrum. Bewoners, personeelsleden, externe partners en vrijwilligers smulden van een lekker ijsje, amuseerden zich met de randanimatie en genoten van unieke optredens gegeven door enkele talentvolle bewoners: 

  • Somalische zangspektakel
  • Afghaanse dansgroep
  • Gitaartalent uit Tadjikistan
  • Palestijns zangtalent 

Ook de randanimatie werd verzorgd door onze eigen bewoners. Hennatekeningen door een vrouwelijke bewoonster uit Mauritanië, kapsters uit Sierra Leone en Nigeria,... In ons opvangcentrum verblijven heel wat unieke talenten. 

Het werd een supergeslaagde namiddag! We zijn erg dankbaar voor de grote opkomst van bezoekers en de blije gezichten die we overal zagen. 

Happy world refugee day! 

Bewonder de foto's van deze prachtige dag op onze: Facebook Fedasil Lommel