Home

Wereldvluchtelingendag

05/06/2014
Op vrijdag 20 juni is het wereldvluchtelingendag.  Op die dag nodigen we de vierde leerjaren van basisschool ‘De Piramide’ en ‘Ter Ham’ uit. voor een bezoek.

20 Juni is jaarlijks de internationale dag van de vluchteling.  Die dag willen aandacht schenken aan vluchtelingen en de moeilijkheden die zij ondervinden. 
In het kader hiervan nodigen wij de vierde leerjaren uit van de lagere scholen in Steenokkerzeel.  De kinderen krijgen eerst een rondleiding die deels verzorgd is door onze jongeren zelf. 
Aansluitend spelen we het spel ‘Blauwland-Geelland’.  Dit is een simulatiespel voor kinderen van 8 tot 12 jaar ontwikkeld door ‘centrum informatieve spelen’.  Het laat hen aanvoelen hoe moeilijk het is om te integreren in een onbekende groep en dat het niet altijd even makkelijk is om ‘vluchteling’ te zijn.
 
Vorig jaar was deze dag een groot succes.  Voor onze jongeren was het een leuke manier om Belgische kinderen te leren kennen en te laten zien wie zij zijn.  Ook dit jaar hopen we er een spetterende dag van te maken.  Verslag en foto’s volgen.