Home

‘We are all storytellers.’

04/12/2018
Marieke Slovin beweegt de bewoners van het Klein Kasteeltje om met muziek en woord aan de slag te gaan.

Sinds enkele jaren verzorgt Marieke Slovin elke maandagnamiddag een ‘Story-to-Song’ workshop in het Klein Kasteeltje. Zij vult daarmee perfect haar collega Sarah Reader Harris aan, die al 8 jaar lang een poëzieworkshop organiseert.

Het leven in de Verenigde Staten

Marieke is een expat uit Ohio (VS) en legde een zeer afwisselend en boeiend parcours af. Ooit volgde zij een klassieke opleiding piano en behaalde ze een doctoraat in duurzaamheidsopvoeding. Ook werkte zij tien jaar als parkwachter in het US National Park System. Toen haar man een doctoraat aan de VUB ging volgen, vergezelde ze hem naar België.

Workshop in het Klein Kasteeltje

Nu ze in België verblijft, zet ze graag haar talenten in voor de bewoners van het Klein Kasteeltje. ‘De poëzie die Sarah maakt samen met de bewoners uit Syrië, Afghanistan, Afrika, zet ik om in lyrische en epische songs. ‘To make the world a better place.‘ Dit doet Marieke met haar eeuwige gitaar of met percussie. Aan het einde van de sessies neemt ze vaak ook een filmpje op. ‘We are all storytellers, and we are the stories we tell*.’ Is haar motto. (*Dan P. McAdam, Ruthellen Josselson, and Amia Lieblich)

Hieronder een strofe uit het lied ‘I could be you, you could be me’, gemaakt door onze bewoners:

We don’t choose our species if we’re a peacock or a pigeon.

We don’t choose our family, our country or religion.

I could be the King of Belgium, he could be a refugee,

I could be you, you could be me.

Ook geïnteresseerd in vrijwilligerswerk in het Klein Kasteeltje?

Contacteer: ferdinand.vlayen@fedasil.be, 02/250.05.47