Home

Wat een zomer

19/10/2023
De jongens die in ons centrum verblijven, hebben al heel wat meegemaakt. Net daarom is het zo belangrijk dat ze tijdens de zomer opnieuw écht kind kunnen zijn. Op die manier kunnen ze hun zorgen – minstens voor eventjes – vergeten en worden hun banden met leeftijdsgenoten en onze medewerkers versterkt.

Ardennen

Een van de eerste activiteiten deze zomer was een uitstap naar de Ardennen. Na een lange afdaling bereikten we de oevers van de Semois. Na een gezellige pick-nick was het tijd om te zwemmen. Na de welgekomen verfrissing moest er geklommen worden. Via een laddertjesparcours ging het opnieuw omhoog richting Rochehaut. Er werden foto’s getrokken, gekeuveld met andere toeristen en hier en daar werd ook stevig gezucht (toch iets steiler dan gedacht …). ‘Ik wist niet dat er zo’n mooie natuur was in België’ was slechts één van de vele positieve reacties.Een van de eerste activiteiten deze zomer was een uitstap naar de Ardennen. Na een lange afdaling bereikten we de oevers van de Semois. Na een gezellige pick-nick was het tijd om te zwemmen. Na de welgekomen verfrissing moest er geklommen worden. Via een laddertjesparcours ging het opnieuw omhoog richting Rochehaut. Er werden foto’s getrokken, gekeuveld met andere toeristen en hier en daar werd ook stevig gezucht (toch iets steiler dan gedacht …). ‘Ik wist niet dat er zo’n mooie natuur was in België’ was slechts één van de vele positieve reacties.

Van het zuiden naar het noorden van het land

Na een lange regenachtige periode eind juli zijn we in augustus eindelijk naar zee geweest. Aan enthousiasme geen gebrek: Oostende is zonder enige twijfel de favoriete Belgische stad van onze jongeren. Voor één van onze bewoners was het zelfs de allereerste keer dat hij de zee zag, hij was zielsgelukkig.

Onverwachte uitstap naar een Kerk

Hoewel de meerderheid van onze jongeren Moslim zijn hebben we afgelopen zomer toch een kerk bezocht. In de Sint-Antonius van Paduakerk in Vorst opende eind juni immers een nieuwe klimzaal, Maniak Padoue. In de grote klimzaal staan muren van wel 15 meter hoog. De perfecte uitdaging voor onze sportievelingen.