Home

Wat een zomer...

12/10/2022
De zomervakantie! Ze lijkt inmiddels ver weg en de school is al meer dan een dikke maand van start. Toch nemen we je graag even mee naar afgelopen zomer en hoe onze bewoners deze hebben ervaren.

Met een enthousiast team van begeleiders organiseerden we enkele deugddoende activiteiten. Voor onze allerkleinsten hadden we tijdens de warme zomerdagen een verfrissend opblaasbaar zwembadje klaarstaan. Buiten alle plonspret stonden ook nog koekjes bakken, bowlen en bezoekjes aan speeltuinen en de kinderboerderij op de planning.

Voor de volwassenen en gezinnen planden we trips naar Blankenberge en de Antwerpse Zoo. Via ‘iedereen verdient vakantie’ konden we zulke toffe daguitstappen mogelijk maken.

Verder hebben onze alleenstaande minderjarigen België ontdekt. Zo trokken ze naar Oostende waarna ze de dag afsloten met lekkere frietjes. Ook de Ardennen konden niet ontbreken met steden als Dinant, Luik, Coo en Namen. Uiteraard hoorde daar ook kajakken bij! De jongeren genoten enorm van elke roadtrip en namen veel foto’s. Tijdens enkele stevige wandelingen werden ze vaak stil van de prachtige landschappen.

De krant Het Laatste Nieuws maakte afgelopen zomer een reeks rond de vraag “Het is vakantie, maar is dat ook voor iedereen zo?”. De reporter zat samen met enkele van onze bewoners uit Turkije, Syrië en Afghanistan en sprak met hen over hun invulling van vakantie. In augustus verschenen portretten van Fatma en haar zoon, en van 2 jonge bewoners Yamen en Alif Jan. Beide jongens refereerden in het interview naar de dag aan zee, blijkbaar voor hen een absoluut hoogtepunt!

Zo, al uitkijken naar de volgende vakantie dan?