Home

Verkeersveiligheid een prioriteit

08/09/2020
Verkeersveiligheid staat in het opvangcentrum hoog op de agenda. Dat is ook nodig. Onze bewoners zijn het niet altijd gewoon zich in het drukke verkeer te begeven.

De bewoners van het opvangcentrum zijn vaak nog niet zo lang geleden in ons land toegekomen. Ze zijn vaak ook niet vertrouwd met de verkeersregels. Het is dus nodig dat we hen hierover sensibiliseren.

Veilig naar school

Met het oog op het nieuwe schooljaar werden verschillende acties ondernomen zodat onze bewoners, in het bijzonder de kinderen, zich zo veilig mogelijk in het verkeer begeven.

Eind augustus hebben we mini-fietsateliers georganiseerd voor alle leerplichtige kinderen. Thijs Ceunen, begeleider in het opvangcentrum, is één van de bezielers van dit project. Thijs: “Het project bestond al een jaar of twee maar we hebben het nieuw leven ingeblazen. Het is zo belangrijk dat onze kinderen over een veilige fiets beschikken. Ze konden hun fiets op punt laten zetten in het fietsatelier. Medewerkers van verschillende diensten, maar ook vrijwilligers en volwassen bewoners, hebben mee hun schouders gezet onder dit project. We hopen dat we in de toekomst het fietsatelier verder kunnen uitbouwen.”

Naast veilige fietsen was er ook aandacht voor veiligheidsmateriaal zoals fluohesjes en helmen die onder meer via Dienst Integratie Sint-Truiden werden geschonken.

Controles

Tijdens de eerste schoolweek stonden medewerkers voor dag en dauw in de laan van het opvangcentrum om fietsen te controleren. Bewoners wiens fiets niet voorzien was van de verplichte minimumuitrusting (bel, remmen, reflectoren en verlichting) werden hierop gewezen en aangemaand hun fiets in orde te brengen. Later deze maand organiseert ook de politie een fietscontrole.