Home

Veilig op de fiets

13/10/2022
De afgelopen tijd hebben we in het centrum verkeerslessen georganiseerd voor bijna alle kinderen en jongeren van het opvangcentrum. Het was een groot succes!

De verkeerslessen bevatten een theoretisch luik met een algemene uitleg van de verkeersregels, gevolgd door een praktisch gedeelte waarbij ze met de fiets de stad introkken. Tijdens de fietstocht werd er speciale aandacht gegeven aan de voorrangsregels, de verkeersborden, het oversteken van de weg en het achter elkaar fietsen.

We organiseerden verschillende sessies, op die manier kon het merendeel van de minderjarigen in het centrum verkeerslessen volgen. Ook in september, bij de start van het schooljaar, werden deze lessen voortgezet zodat iedereen veilig naar school kon gaan. Met behulp van een tolk en een zeer enthousiaste vrijwilliger zijn deze lessen tot een goed einde gebracht. Bedankt Masood en Tony!

Fietscontroles en ateliers
Naast de verkeerslessen organiseerde het opvangcentrum ook verschillende fietscontroles bij de start van het nieuwe schooljaar. Iedere bewoner kreeg een grondige controle van zijn of haar fiets. Hierna konden ze naar de fietsateliers van het opvangcentrum gaan, waar de medewerkers samen met de bewoners de fietsen herstelden.

Sinds dit jaar een zeer goede samenwerking met het Fietspunt Sint-Truiden, waarbij verschillende bewoners hun fietsen voor een democratische prijs konden laten repareren. Daarnaast zullen het opvangcentrum en Fietspunt Sint-Truiden nog verschillende samenwerkingsprojecten ondernemen dit jaar. We kijken al uit naar een vruchtbare samenwerking.