Home

Tekenen met Academie Arendonk

08/05/2023
Sinds enige tijd is er een nauwe samenwerking tussen Fedasil en Academie Arendonk. Alles begon met een maandelijkse activiteit voor de kids.

Wereldspelers
Vanuit Wereldspelers, een project van Tumult, ontstonden er samenwerkingsverbanden met lokale verenigingen. Het doel was om verbinding te creëren tussen het lokale vrijetijdsaanbod en het lokale opvangcentrum. Zo ontstond in 2021 een samenwerking met Academie Arendonk.

Activiteiten voor de kids
Maandelijks kwam een leerkracht (Marjolijn of Katja) op zaterdagnamiddag een knutselactiviteit doen voor de kids van 6 tot 12 jaar. Voor volwassenen werd er van tijd tot tijd iets georganiseerd door Viktoria. Het project Wereldspelers is intussen afgerond, maar de maandelijkse activiteiten voor de kids gaan nog steeds door.

Levend model tekenen
Dinsdag, 2 mei en vrijdag, 5 mei kwamen de leerlingen van Florian en Mark portrettekenen met de bewoners. Iedereen tekende. De leerlingen van Academie Arendonk tekenden de bewoners en de bewoners tekenden de leerlingen. En wat leverde dat mooie kunstwerkjes op. Dinsdag, 9 mei komen de leerlingen van Florian nog eens terug. Dan zijn onze bewoners levend model.

Kunstenaar in het opvangcentrum
Dankzij dit project ontdekten we dat we een kunstenaar hebben onder onze bewoners. Een 49-jarige man uit Eritrea toonde maar al te graag zijn meesterwerken aan de leerlingen. Er werden tips uitgewisseld en onze bewoner kon kennismaken met technieken die voor hem nog ongekend waren. Wat een parel van een samenwerking!