Home

Sportdag in Kiewit

18/10/2022
De jongeren hebben zich hard geamuseerd op de sportdag in Kiewit, georganiseerd door de voogdenvereniging OLIV.

Tijdens de zomervakantie werden de niet-begeleide minderjarigen van ons centrum uitgenodigd om deel te nemen aan een sportdag door OLIV, de vereniging van Limburgse en Vlaams- Brabantse voogden. Het was een mooie en droge maandagmorgen toen de bus de jongeren in Overijse kwam ophalen. Gemotiveerd en goedlachs stegen 48 jongeren op de bus met een dag vol plezier in het vooruitzicht. Eenmaal aangekomen werden de jongeren in twee groepen verdeeld, waarna de pret en de activiteiten konden starten.

In de voormiddag werden een lange mountainbiketocht, een BMX-piste en hoge touwenpistes aangeboden. Tegen de middag kregen de jongeren en begeleiders een uitgebreide maaltijd voorgeschoteld waarbij er voldoende tijd was om uit te rusten. In de namiddag gingen de activiteiten verder met een waterparcours en lage touwenpistes. Slechts één jongere belandde in het water maar kon door het warme weer snel opdrogen.

Cricket

Toen kwam het orgelpunt: een match cricket tegen jongeren van andere centra in België: het enthousiasme steeg ten top bij elke run. De jongeren die niet wilden meedoen, speelden een match voetbal of gingen in de speleobox. Aan het eind van deze topdag kregen de jongeren allemaal een certificaat en op de terugweg…vielen ze allemaal in slaap!  Voldaan dus na een lange en leuke dag vol activiteiten. Oprechte dank aan het OLIV dat we hieraan mochten deelnemen.