Home

Sport in tijden van corona

04/09/2020
Omwille van corona, is groepssport enkel buiten mogelijk, en met de nodige afstand. Door toeval kwamen we in de straten van Brussel enkele gepassioneerde personen tegen die ondertussen een sportief engagement zijn aangegaan in het aanmeldcentrum.

We hadden het geluk om Bruno te ontmoeten, een 40-jarige Braziliaan die al jaren in Brussel woont en streetdance doet. Deze ietwat grote en verlegen man begon maar op zijn 19 jaar te dansen in Minas Gerais op Braziliaanse funk. Sindsdien is hij uitgegroeid tot een volleerd danser en maakt hij zelfs zijn eigen muziek. Het laatste jaar probeert hij om elke dag op een andere plaats in onze stad te dansen. 

“Ik dans omdat het iets bijdraagt: je deelt je geluk, je draagt positieve energie over en op die manier draag je bij aan het welzijn van mensen. Ik hou ervan om in de publieke ruimte te dansen omdat je dichter bij de mensen staat. Het liefst ga ik dansen in het Jubelpark. Sinds de lockdown zijn daar veel artiesten, muzikanten en dansers actief, die allemaal hun ding doen, in alle soorten stijlen.”

Dansatelier in het aanmeldcentrum

Bruno: “Toen men me vroeg om workshops te geven in het aanmeldcentrum, heb ik geen seconde getwijfeld. Ik vind het geweldig om kinderen een plezier te doen. Het is belangrijk dat mensen die hier passeren zich goed voelen en een goede herinnering hebben aan hun verblijf.”

Na de ontmoeting met Bruno, leerden we ook Aless kennen, een fitnesslerares van de  organisatie ‘Swing Connects’ die nu ook sportlessen komt geven op het binnenplein van het centrum. Na de opwarming volgen er enkele krachtoefeningen en dan sluit ze af met een actief dansmoment waarop iedereen zich helemaal kan geven. Aless zorgt ervoor dat de muziek van elke aanwezige nationaliteit een keer aan bod komt! Iedereen krijgt zo de kans om muziek en dans uit de vier hoeken van de wereld te ontdekken, wat de uitwisseling ten goede komt.