Home

Skateïstan

06/04/2022
Een project waarbij skateboarden als springplank naar de toekomst wordt ingezet.

Skateïstan helpt kinderen om de kunst van het skateboarden te verkennen, zichzelf te onderwijzen en hun eigen toekomst vorm te geven.

Afghanistan
Skateïstan is een organisatie die ontstaan is op de straten van Kabul. Ze willen het zaadje dat in Afghanistan is geplant over de hele wereld brengen. Er zijn op veel plaatsen kinderen die behoefte hebben aan veilige ruimtes, betrouwbare volwassenen en de mogelijkheid om te leren en zichzelf te uiten. Na zoveel jaren in Afghanistan, Zuid-Afrika en Cambodja te hebben gewerkt, weten ze hoe ze programma's kunnen bieden die een echt verschil kunnen maken in het leven van kinderen. En deze lente komen ze ook naar ons opvangcentrum in Gent, om onze kinderen en jongeren te ondersteunen.

Programma’s

Er zijn vijf programma's binnen Skateïstan’s skate-scholen voor kinderen van 5-17 jaar: Outreach, Dropping in, Skate and Create, Back to School en Youth Leadership. Deze programma's combineren levensvaardigheden met plezier, vrijheid en creativiteit om leiders te helpen creëren voor een betere wereld. Skateïstan runt ook The Goodpush Alliance, een wereldwijd platform dat andere sociale skateboardprojecten ondersteunt om zich te ontwikkelen.

Kapow
Buiten de skatescholen brengt het programma Outreach Skateistan naar kinderen met beperkte middelen. Deze keer brachten ze ons centrum samen met Kapow vzw. Vanuit Kapow komen de skatecoaches deze programma’s brengen aan de kinderen die bij ons verblijven. Zo willen ze onze bewoners laten kennismaken met skateboarden door middel van creatieve activiteiten en een ruimte aan te bieden waar ze dit kunnen beoefenen.