Home

Sinterklaas ontmaskerd!

15/01/2015
Op 4 december zijn we erin geslaagd Sinterklaas te ontmaskeren.En verder in dit artikel: onthullingen over de donateurs tijdens de eindejaarsperiode. Geven is beter dan nemen, waarvoor dank.

Geven is beter dan nemen.In naam van de asielzoekers bedanken we de vele eindejaarsdonateurs voor hun warme giften van speelgoed en kleren.Applaus voor: het Virgo Sapiensinstituut Londerzeel, het Koninklijk Instituut Woluwe, de Sint-Jozefschool Ukkel, l’ école communale du Chant d'Oiseau  Woluwe, la Maison des Cultures et de la Cohésion Sociale de Molenbeek, de breigroep ‘De Ploter’ Ternat en vele anonieme en vergeten schenkers.Een extra applaus voor de firma Hasbro!
Op 4 december hebben Sinterklaas en zijn gevolg, bestaande uit een tiental werknemers van de firma Hasbro, zich aangemeld in het Klein Kasteeltje.Wat volgde was een leuk feest met vele cadeautjes voor onze kleinsten, waarvoor dank. We waren blij dat het geen zwartepieten waren met oppervlakkige roetvlekken maar echte ‘full option’ zwartepieten. Groot was mijn ontgoocheling toen bleek dat de ene zwartepiet tegen de andere zei:”Ik stop om 4 uur, ik moet mijn trein halen.” Na enig speurwerk kwamen we te weten dat de zwartepieten eigenlijk in Eigenbrakel wonen. Verdere ontluistering volgde toen ik merkte dat Sinterklaas zich achteraf in de vestiaire omkleedde, hij blijkt totaal fake.En hij spreekt zelfs geen Spaans. Snugger vroeg ik aan Sinterklaas hoe het ermee ging.¿Qué tal?”Hij antwoordde: “Welke taal?”Toen ging de oplichter aan de haal.