Home

‘Run Free’ - Joggen voor iedereen!

08/09/2020
Joggen is een van de meest laagdrempelige en toegankelijke sporten. Het mag dan ook niet verbazen dat het vaak gebruikt wordt als springplank naar integratie.

Joggen is goedkoop, je hebt er enkel een paar goede schoenen voor nodig, en je kan het doen waar en wanneer je wil. Het is met andere woorden een sport die voor iedereen bereikbaar is!

Samen sporten verbindt mensen.

Naast fitheid en gezondheid heeft joggen ook nog heel wat andere troeven in petto. Joggen biedt voor bewoners van ons opvangcentrum de mogelijkheid om hun contacten te verbreden en zo ook hun kansen te verhogen op sociale inclusie. Tijdens het lopen kunnen nieuwkomers immers kennismaken met mensen uit hun buurt, de taal leren, maatschappelijke normen leren kennen…

Project Run Free

Met de steun van de Europese Commissie zal de Vlaamse Atletiekliga de komende 3 jaar ‘Run Free’ uitrollen, een project gericht op de ontwikkeling van loopgroepen die ook inspelen op integratie en sociale inclusie. Het project verloopt in samenwerking met lokale actoren, opvangcentra en met atletiekverenigingen uit de buurt.

Doe je ook mee ?

Om ‘Run Free’ een boost te geven zijn we op zoek naar loopbuddy’s. Kandidaten zullen via de Vlaamse Atletiekliga een  8u-durende opleiding krijgen gericht op het begeleiden van

beginnende joggers. In deze opleiding leer je hoe je andere lopers op een veilige, gezonde  en gevarieerde manier kan coachen. . Iets voor jou? Stuur gerust een mailtje naar info.poelkapelle@fedasil.be.