Home

Petite Curieuse

25/12/2019
Sinds september 2019 ging Fedasil Arendonk een samenwerking aan met Petite Curieuse. Via vrijwilligerswerk worden onze bewoners ingeschakeld in dit project.

Wat is Petite Curieuse?
Petite Curieuse is een project van Emma en Ella en maakt én verkoopt ecologisch en sociaal verantwoorde kinderkleding. Emma van Petite Curieuse vertelt: 'We willen de fast-fashion beweging tegengaan door afgedankte kleding en textiel een nieuw doel te geven. Oude shirts, rokken en dergelijke worden omgetoverd tot unieke kinderkleding. De kleding zal gemaakt worden door mensen uit een kansengroep, in dit geval bewoners van Fedasil Arendonk. Zo krijgen mensen met een migratieachtergrond de kans op een bijverdienste en een platform om hun integratie verder op weg te helpen.'

Om hun kleding te maken werken, ze samen met bewoners van Fedasil Arendonk, die ingeschakeld worden als vrijwilliger en hiervoor een vrijwilligersvergoeding ontvangen. Mensen op de vlucht verliezen hun lading aan talenten niet tijdens hun reis. Naast het maken van de kinderkleding zullen de vrijwilligers zich ook inzetten voor de verkoop van de kleding. Ze gaan voor een win-win situatie waarbij deze mensen in vaak onzekere periodes, hun krachten en talenten positief kunnen inzetten en daarbij begeleid worden. Ze kunnen zich zo voorbereiden op de arbeidsmarkt van België en ondersteund worden in hun integratie.

Hoe kan jij een steentje bijdragen?
Om deze unieke stuks te kunnen maken, zijn we op zoek naar grotere stuks kleding zoals jassen, rokken, lange broeken, grote t-shirts, kleedjes,... welke soort stof maakt weinig uit, zolang het kwalitatief is! Unieke prints of oude schatten zijn heel welkom natuurlijk. Heb je thuis nog zulke kleding liggen of stoffen die je niet meer gebruikt, kan je deze 24/7 binnenbrengen op het onthaal van Fedasil Arendonk tav Sabine Van Dael.

Volg ons
Je kan Petite Curieuse volgen via de website: www.petitecurieuse.be of via Instagram ‘petite_curieuse_clothing’ of via Facebook ‘petite curieuse’
Hier vind je hun verhaal, met beeldmateriaal.

Foto by Ann Carpentier