Home

Opvangcentrum Zaventem wordt opvangcentrum Machelen/Diegem

13/10/2022
Het nieuwe opvangcentrum voor verzoekers om internationale bescherming is lang zo nieuw niet als je zou denken. Eind juni 2022 werd namelijk beslist dat het bestaande opvangcentrum in Zaventem zou verhuizen naar Machelen. Hoe is dat allemaal verlopen?

De aanloop

Eind juni kregen we het nieuws dat we moesten verhuizen na drie jaar lang een fijne werking uitgebouwd te hebben in Zaventem. Het was meteen ‘all hands on deck!’ en enkele hectische weken volgenden. We moesten bewoners op de hoogte brengen, onze bureaus inpakken en op tijd klaarstaan om de verhuis te maken van zodra de brandweer het gebouw goedkeurde. Dat gebeurde uiteindelijk op één augustus.

De verhuis
Gelukkig hadden onze collega’s alles goed voorbereid want vanaf vier augustus verhuisden we voor en na het weekend ongeveer 220 personen. Dinsdag 11 augustus had iedereen een nieuw plaatsje gekregen in het opvangcentrum en waren we moe maar zelfvoldaan. Toch was er geen tijd om op onze lauweren te zitten. De weken die erop volgden hebben we nogmaals 120 nieuwe bewoners mogen verwelkomen.

De draad elders terug oppikken

Ondertussen zijn we volop bezig met ons gebouw op orde te zetten, nieuwe collega’s te verwelkomen en opleiden, onze procedures te herzien, onze buren te leren kennen en bewoners wegwijs te maken. Zelfs onze eerste opendeurdag is ondertussen achter de rug. We vonden het fantastisch en hopen dat jullie (onze buren) er bij waren!