Home

Opvangcentrum Sint-Truiden: nét niet de vrouwvriendelijkste onderneming

09/09/2005
Op zondag 2 oktober zet het opvangcentrum van Sint-Truiden zijn deuren open voor de Open Bedrijvendag. En er is meer. Het opvangcentrum sleepte een nominatie in de wacht voor de award 'Vrouwvriendelijkste onderneming' in de categorie middelgrote ondernemingen. De hoofdprijs werd op 27 september toegekend aan een ander bedrijf.

 
"We zijn heel blij dat we bij de drie genomineerden waren", vertelt Ingrid Reumers, adjunct-directeur van het opvangcentrum in Sint-Truiden. "En eigenlijk ook echt verrast, dit hadden we niet verwacht."
Vanwaar deze verdienste dan? "Ik denk dat er meerdere factoren meegespeeld hebben. We hebben sowieso meer vrouwen dan mannen in dienst, 51 tegenover 41. Opmerkelijk is ook dat al onze diensthoofden, uitgezonderd onze directeur, vrouwen zijn."
 
"Daarnaast stellen we ons heel soepel op voor werknemers die tijdskrediet willen nemen of vrijwillig viervijfde willen werken", vervolgt Ingrid. "En dat zijn voor het overgrote deel vrouwen. Ook als er familiale problemen zijn, zieke kinderen bijvoorbeeld, zoeken we naar de best mogelijke oplossing. Uiteraard binnen het wettelijk kader."
 
Open deuren
Open Bedrijvendag is een evenement waarbij tal van ondernemingen op dezelfde dag hun deuren openzetten voor het brede publiek. "Onze deelname hieraan komt in de plaats van onze jaarlijkse opendeurdag", zegt Ingrid Reumers. "De opendeurdag was de laatste jaren iets te veel geconcentreerd op randactiviteiten. Dit jaar wilden we onze corebusiness terug in de schijnwerpers plaatsen, met name de opvang van asielzoekers. Zodat de bezoekers een goede indruk krijgen van wat er in een opvangcentrum allemaal gebeurt. De Open Bedrijvendag op 2 oktober is hiervoor de ideale gelegenheid."
 
 
Het was Vlaams minister Fientje Moerman die de 'Vrouwvriendelijkste onderneming' koos als thema voor Open Bedrijvendag 2005. Naar eigen zeggen gaat er geen dag voorbij zonder dat ze per ongeluk wordt aangesproken met 'meneer de minister'.