Home

Openluchtconcert: Yelemani Trio ft. Wassa Kouyaté

24/04/2022
Zondag 24 april mocht ons centrum dankzij De Centrale een fantastische band uitnodigen om voor onze bewoners en buren een spetterend concert te spelen.

Yelemani Trio (Yelemani = Burkinees voor “verandering”) ontstond in maart 2014 toen Moussa Dembélé, Mathias Van de Wiele en Giovanni Barcella vanuit een gemeenschappelijke liefde voor Afrikaanse en geïmproviseerde muziek besloten een groep te vormen. Hun muziek put uit verscheidene Burkinese tradities, maar ook uit jazz, impro, rock, psychedelica en elektronische muziek. Resultaat: een exotisch klankavontuur waar dialoog, creatie en positieve energie centraal staan… Deze muzikanten verdienden reeds hun sporen bij allerlei topprojecten zoals: Banquets Nomades, Moker, BackBack, Charles Gayle Trio, Va Fan Fahre, Eddy & The Ethiopians,…

Het Gentse Yelemani Trio (BF-B-I) nodigt Wassa Kouyaté uit Mali uit voor een eerste samenwerking. Wassa Kouyaté Mousso Korafôlla is een van de weinige vrouwen die kora speelt. Deze jonge muzikante loopt over van talent en maakte al veel indruk met haar manier van spelen én haar prachtige stem. Ze verdedigt de emancipatiestrijd van de vrouwen en beschouwt zich dan ook als ambassadrice voor vrouwenrechten.

Benieuwd naar meer foto's? Je kan ze vinden op onze Facebook-pagina.