Home

Opening opvangcentrum

02/05/2023
De eerste jongeren kwamen deze dinsdag 2 mei aan.

Fedasil beschikt over een nieuw opvangcentrum specifiek voor de opvang van niet-begeleide minderjarigen. Het  gaat om een centrum voor de 2e opvangfase en er zijn 70 plaatsen beschikbaar. Het centrum bevindt zich in een voormalig hotel op de Lambermontlaan in Schaarbeek (Brussel).

De eerste jongeren kwamen deze dinsdag 2 mei aan, het gaat om 15 Afghaanse jongens die doorstromen uit de centra van Neder-Over-Heembeek, Steenokkerzeel en Sint-Pieters-Woluwe.

Het team van Schaarbeek telt ongeveer 40 medewerkers, het centrum kan ook rekenen op de ondersteuning van het ervaren team uit Neder-Over-Heembeek, onder leiding van opstartmanger Bart Mues.

Bart wil een aantal mensen persoonlijk bedanken: “Er zijn een aantal mensen zonder wie ik dit  absoluut niet had gekund: Morad Amahlaoui, mijn logistiek coördinator uit Neder-over-Heembeek, de nieuwe adjunct Maude Linotte en Thierry Bonamis. Zij hebben echt bergen verzet, samen met het hele team logistiek van NOH. Maar eigenlijk moet ik alle anderen die de Schaarbekenaren hebben opgeleid bedanken natuurlijk: Charleroi, Morlanwelz, Jodoigne en Rixensart. En dan zijn er een paar centra die ons helemaal vanuit Sugny, Rixensart en het aanmeldcentrum hebben geholpen met verhuizen. En dan tenslotte: Gerard Antoine, de architect van Fedasil die de infrastructuur heeft opgevolgd. Ik kan jullie niet genoeg bedanken.”