Home

Opendeurdagen in de centra

26/08/2008
De opvangcentra voor asielzoekers staan open voor het grote publiek. Binnenkort organiseren verschillende centra in het land een opendeurdag. U kan er niet alleen terecht voor informatie over de werking van de opvangcentra, maar kan er ook genieten van muziekoptredens, kinderanimatie en exotische hapjes.

Elk centrum organiseert in de loop van het jaar activiteiten om zijn integratie in de omgeving te bevorderen. Dit wil zeggen dat men de contacten tussen de lokale bevolking en het opvangcentrum wil aanmoedigen.

 

Tijdens de zomer zijn er een aantal centra die een opendeurdag organiseren, een ideale gelegenheid om kennis te maken met de bewoners en het personeel van de opvangcentra!

 

Deze opendeurdagen staan op de agenda:

 

Zaterdag 30 augustus: ‘Fier Monde’ in Florennes. Een nieuw festival met wereldmuziek in het opvangcentrum.

 

Zondag 7 september: Opendeurdag in Ekeren. Kinderanimatie en muziekoptredens fleuren deze dag op.

 

 Zondag 21 september: Opendeurdag in Arendonk. Ook hier zijn er doorlopend kinderanimatie en optredens voorzien. Ontdek het opvangcentrum in detail aan de hand van een zoektocht.

 

Zondag 5 oktober: ‘Bedrijvigheid’ in het Klein Kasteeltje (Brussel) en in Broechem. Beide centra zetten de deuren open in het kader van de ‘Open Bedrijvendag’.