Home

Onze bewoners aan het roer bij Instroom Academy

15/03/2023
Bewoner Guy Trésor werkt sinds twee weken in de keuken van Instroom. Het restaurant van sterrenchef Seppe Nobels is een opleidingsacademie voor vluchtelingen en anderstalige nieuwkomers, in samenwerking met GATAM vzw en met de steun van VDAB en stad Antwerpen.

Koken is mijn passie

“Ik werk sinds een tweetal weken bij Instroom. Via begeleidster Yoni, die vrijwilligerswerk en opleidingen voor de bewoners regelt, ben ik hier terecht gekomen. Het is niet de eerste keer dat ik in de keuken van een restaurant sta. In mijn thuisland Burundi werkte ik in een Italiaans restaurant, waar ik pizza’s bakte. De gerechten die ik hier bereid, zijn helemaal anders. Ik hoop hier nog lange tijd te kunnen werken en leren in de keuken, want koken is mijn passie.

Instroom Academy

Guy Trésor is niet de enige bewoner van Fedasil die werkt bij Instroom. Ook Renate helpt mee in de keuken. “Ik ben een bezige bij, en heb veel hobby’s. Koken is daar één van. Ik ben blij dat ik bij Instroom terecht kon, omdat hier veel mensen zoals ik werken die op de vlucht zijn of de taal nog niet goed spreken. Samen in de keuken een gerecht bereiden, werkt verbindend.”

Verschillende bewoners uit de centra van Kapellen en Deurne, kunnen hier genieten van een opleiding. Met de maaltijd die je in het restaurant eet, betaal je de opleiding van vluchtelingen en anderstalige nieuwkomers. Een menu met drie gangen kost 45 euro.

Heb je zin om eens te gaan lunchen of dineren bij Instroom? Reserveren kan via de website: https://instroom.academy/