Home

Ontmoeting met zesdejaars

30/11/2023
Ons centrum heeft een sensibiliseringsproject georganiseerd met de leerlingen van het Institut des Sacrés-Coeurs uit Waterloo.

Belgische jongeren zijn niet altijd vertrouwd met de leefwereld van onze NBMV. Daarom lijkt het ons belangrijk dat ze beseffen dat niet iedereen dezelfde kansen en ervaringen heeft. Door samen te werken met de zesdejaars van Sacrés-Coeurs in Waterloo, willen we de vooroordelen de wereld uit helpen.

Workshop sensibilisering
De eerste stap van deze samenwerking was een workshop in de klas om de leerlingen te sensibiliseren. Eerst kregen ze basisinformatie over asiel en migratie, gevolgd door casestudies met concrete voorbeelden en tot slot de film 'Je n'aime plus la mer'. Deze workshop was ook de basis voor een groepsdiscussie en na afloop konden de leerlingen hun vragen stellen of ervaringen delen.  

Bezoek aan het centrum
Na de workshop brachten de leerlingen een bezoek aan het opvangcentrum. Met alle informatie op zak, konden ze nu zelf zien hoe het dagelijkse leven van de NBMV verloopt en hoe de teams werken die hen begeleiden. Daarna namen ze de NBMV die aanwezig waren op sleeptouw voor enkele spelletjes en konden ze contact leggen, ondanks de taalbarrière. 

Vervolg
Dit contact met de minderjarigen heeft ervoor gezorgd dat deze klas zich meer wil inzetten. Ze gaan een inzamelactie houden voor giften en activiteiten organiseren om de NBMV kennis te laten maken met België!