Home

Omid, een topverhaal

15/12/2021
Omid verbeef in 2016 in het opvangcentrum van Koksijde, als niet-begeleide minderjarige. 5 jaar later, gaat hij er aan de slag als vrijwilliger. Zin in een ongelooflijk mooi verhaal? Lees dan zeker verder!

“Ik ben Omid, ik ben 23 jaar oud en ga binnenkort als vrijwilliger aan de slag in het opvangcentrum van Koksijde.

Ik ga er aan de slag met de groep niet-begeleide minderjarigen. Als ze van school thuiskomen, zal ik er zijn om hen te helpen bij toetsen en huistaken. Binnenkort zal ik ook mijn schouders zetten onder het fietsatelier. Ik heb 1 jaar gewerkt bij een fietsherstelpunt, die ervaring kan ik nu gebruiken om bewoners van het centrum makkelijke trucjes te leren om fietsen te herstellen.

In 2016 verbleef ik zelf als niet-begeleide minderjarige in het centrum van Koksijde. Toen zag ik dat er enthousiaste vrijwilligers waren die naar het centrum kwamen om allerlei leuke activiteiten met de bewoners te doen. Kort na mijn vertrek in Koksijde kreeg ik een positieve beslissing in mijn asielprocedure, dus mocht ik in België blijven. Toen ik zag dat het centrum in Koksijde terug de deuren opende, heb ik geen seconde getwijfeld om me nu zelf op te geven als vrijwilliger.

Ik heb het zelf moeilijk gehad toen ik nog maar pas in België was. Ik kende de taal nog niet en begreep de mensen hier niet goed. Daarom wil ik nu naar hier terugkomen om de nieuwe bewoners daarbij te helpen. Ik kijk er naar uit!”

Op 5 december vierden we de internationale dag van de vrijwilliger. We zijn onze topvrijwilligers zó dankbaar voor hun onmisbare steun! Ook interesse om vrijwilligerswerk te doen bij Fedasil Koksijde? Contacteer ons voor meer info!