Home

Nieuwsbrief

08/06/2022
Wereldvluchtelingendag

Op 20 juni vieren we Wereldvluchtelingendag. Een dag waarop wij aandacht vragen voor het lot van onze bewoners. Deze dag staat in het teken van de sterkte en de veerkracht van mensen op de vlucht. 

Op 20 juni staan we even extra stil bij de miljoenen mensen die wereldwijd gedwongen worden om hun huis te verlaten en op zoek te gaan naar een veilige plaats. Vluchten is meestal geen vrije keuze. Hun leven of vrijheid is in gevaar. 
In ons opvangcentrum verblijven momenteel 500 bewoners van maar liefst 51 verschillende nationaliteiten. Het belangrijkste herkomstland is Afghanistan (49%), gevolgd door Palestina (8%), Somalië (4.5%) en Syrië (3.6%). 
De meeste bewoners zijn alleenstaande mannen, daarna volgen de families. 13% van onze bewoners zijn niet-begeleide minderjarigen en 8% alleenstaande vrouwen. 

Wereldvluchtelingendag is een aanzet om te blijven streven naar duurzame oplossingen voor de miljoenen vluchtelingen wereldwijd die nog altijd op zoek zijn naar een betere toekomst. In tijden waarin polemiek rond migratie en vluchtelingen vaak hoog oploopt, wil onze organisatie graag een positief signaal geven. Daarom organiseren we op 22 juni een barbecue en een fuif voor onze bewoners. De buurtbewoners ontvingen een persoonlijke uitnodiging. Het is bovendien dé uitgelezen kans om onze medewerkers, vrijwilligers en partners te bedanken voor hun tomeloze inzet en om de buurtbewoners te laten kennismaken met ons opvangstructuur.