Home

Nieuw kantoor in Antwerpen

29/11/2018
Fedasil opende een nieuw regionaal kantoor in Antwerpen.

Op woensdag 28 november werd het nieuwe regionale kantoor van Fedasil in Antwerpen officieel ingehuldigd, in aanwezigheid van de collega’s en directie van het Agentschap. Voorheen was Regio Noord in Gent gevestigd. De nieuwe locatie, vlakbij het centraal station van Antwerpen, biedt een centrale en beter bereikbare locatie.

Regio Noord staat in voor de operationele werking van Fedasil in Vlaanderen. Naast het algemene regiokantoor beheert de Regio ook een aantal loketten voor vrijwillige terugkeer (in Antwerpen, Gent en Brussel) die het terugkeertraject van asielzoekers coördineren en opvolgen.

Regiowerking?
Fedasil heeft twee opvangregio’s (Noord en Zuid) voor de opvolging van alle opvangstructuren en voor de ondersteuning van de uitvoerders binnen eenzelfde geografische zone. Zij zorgen voor de coördinatie in het opvangnetwerk en staan in contact met de federale centra, de opvangcentra van de partners (Rode Kruis, Caritas) en de OCMW’s die individuele opvang organiseren.

Het regiokantoor wil de samenwerking tussen de verschillende opvangoperatoren verbeteren en zorgen voor geharmoniseerde en kwaliteitsvolle opvang van verzoekers om internationale bescherming.

Contact

Regio Noord Fedasil – Frankrijklei 37, bus 5 – 2000 Antwerpen
T: 03 200 35 00 / E: noord@fedasil.be