Home

Mobiele tandarts

26/02/2019
Het Mobile Care Lab zorgt voor ambulante dienstverlening rond zien, horen en mond bij residenten van zorgvoorzieningen. Sinds enkele maanden komen zij enkele dagen per maand langs om onze bewoners te voorzien van tandheelkundige controles en behandelingen.

Sinds kort is er een samenwerking opgestart tussen enkele centra van Fedasil, waaronder Arendonk, en de mobiele tandartsenpraktijk. De tandproblemen van de bewoners in de centra zijn vaak schrijnend. Veel mensen zijn bang om naar de tandarts te gaan en hier kunnen ze hun problemen niet eens in hun eigen taal uitleggen. Voorabl bij kinderen is het soms moeilijk. Maar als de mensen eenmaal zien dat er goed voor hen gezorgd wordt, zijn ze enorm dankbaar.

De mobiele tandartsenpraktijk voert tandheelkundige controles en behandelingen uit bij residenten van zorgvoorzieningen. De tandartsen beschikken over een makkelijk op te stellen mobiele uitrusting. De tandarts voert samen met de assistent(e) tandheelkundige controles, eenvoudige extracties, conserverende behandelingen en tandreinigingen uit.