Home

Lezing 'De knikkers van Qadir'

19/11/2021
Opvangcentrum Steenokkerzeel organiseert in samenwerking met de bibliotheek van Steenokkerzeel een lezing met Leo Bormans en Qadir Nadery.

Het boek ' De knikkers van Qadir' is een aangrijpend verhaal van een Afghaanse vader op de vlucht.  Qadir Nadery is een schuilnaam, omdat hij zich ook hier niet altijd veilig voelt. Toch wil Qadir het verhaal vertellen: ‘De doden kunnen niet meer spreken, ik moet het in hun plaats doen’.

Qadir gaf talrijke grote interviews in de belangrijkste Nederlandse kranten en tijdschriften, radio- en televisieprogramma’s in Vlaanderen en Nederland. Hij spreekt in culturele centra, scholen en bibliotheken. Hij is gastspreker op congressen, bij lerarenopleidingen, universiteiten en managementtrainingen. Hij is ook ingeschakeld voor opleidingen bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam waar Leo Bormans Distinguished Lecturer in Happiness Economics Reserach is.                                                                                                                                                                                               Het boek verscheen in 2020 en meteen maakte regisseur Stefan Perceval (HetGevolg) er een eigenzinnige en gewaardeerde theatervoorstelling van. De première ervan verliep wegens Corona online en werd geselecteerd door de cultuurzender van de VRT, Podium 19, voor integrale uitzending.

Een absolute aanrader!
Inschrijven kan via info.steenokkerzeel@fedasil.be of aan de balie van de bibliotheek.  Meer informatie op het nummer 02 755 23 66.