Home

Let's buddy!

05/01/2022
Een buddy, wat mag dat dan wel zijn? We vertellen je er graag meer over!

Fedasil Koksijde opende enkele maanden terug de deuren. Nu ons centrum op volle toeren draait, is het tijd voor een nieuw project. Een ongelooflijk boeiend project, geloof ons. We lanceren namelijk ons buddy-project.

Maar wat houdt het juist in om buddy te zijn: wat, wanneer, hoe en misschien vooral waarom?

Wat? Een buddy is iemand die op regelmatige basis met een bewoner uit ons opvangcentrum afspreekt om een wandeling te maken, een museum te bezoeken, een koffie te gaan drinken, samen te koken...

Wanneer? Dat beslissen jullie helemaal zelf! We verwachten van een buddy wel dat hij of zij zich minstens 1x per maand kan vrijmaken om af te spreken.

Hoe? Heb je interesse om buddy te worden, stuur dan een bericht naar gaelle.dekien@fedasil.be. Vervolgens word je uitgenodigd op een vrijblijvend infomoment waar je terecht kan voor een uitgebreide uitleg over het buddy-concept en      je ook al je vragen kan stellen. Zie je het helemaal zitten om als buddy aan de slag te gaan, dan zorgen wij - op basis van een vragenlijst die jij en de bewoner invullen - voor een leuke match met een bewoner uit het centrum. 

Waarom? Voor de bewoner is een buddy niet alleen ongelooflijk waardevol in zijn of haar integratieproces, maar vaak ook een vriend bij wie hij of zij eens even alle zorgen kan vergeten. Aan de andere kant, is het voor een buddy een erg verrijkende ervaring en een unieke kans om een andere cultuur van zo dichtbij te mogen ontdekken.

Ben je na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden? Aarzel niet om contact op te nemen: gaelle.dekien@fedasil.be!