Home

Leslie is teamcoach van de klusdienst

28/04/2021
Op 6 februari 2001 startte Leslie haar Fedasil-loopbaan in het (toenmalig) opvangcentrum van Wommelgem. Na een half jaar kon ze in opvangcentrum Kapellen aan de slag, in de buurt van haar woonplaats.

Leslie Verschooren is teamcoach van de klusdienst. Deze dienst coördineert de “gemeenschapsdiensten”. Onze bewoners steken een handje toe bij het dagelijkse onderhoud van het opvangcentrum. Ze voeren allerlei verschillende taken uit.  Zo poetsen ze de gemeenschappelijke ruimten, delen ze de maaltijden uit in de refter en helpen ze met het sorteren van kleding in de vestiaire.  

Een typische werkdag gaat bij Leslie al heel vroeg van start. Om half 8 wachten de bewoners haar op. Ze zorgt er dan voor dat de schoonmaakploeg het juiste poetsmateriaal ter beschikking krijgt en opent de lokalen zodat iedereen aan het werk kan. Daarna volgt de dagelijkse briefing met de medewerkers van haar team. Ze overlopen wie welke klussen opvolgt en welke logistieke ondersteuning er waar nodig is. Naast de dagelijkse “vaste” klussen, zijn er ook de “occasionele” klussen, zoals bijvoorbeeld een verhuis van meubilair, tuinonderhoud of een grote schoonmaak. Het spreekt voor zich dat alle klussen opgevolgd en gecontroleerd moeten worden. “Daarom doen we ook regelmatig een controle-ronde door het opvangcentrum.”

Leslie werkt graag in het opvangcentrum. “Geen enkele dag is hetzelfde”, vertelt ze. Vooral de dankbaarheid van de bewoners geeft haar voldoening. Leslie legt uit; “Onze bewoners willen allemaal graag iets doen. Dat verzet hun gedachten. Ik probeer de klussen eerlijk te verdelen zodanig dat iedereen evenveel kan werken.”

“Poetsen en tuinonderhoud is niet voor iedereen vanzelfsprekend”, vult ze verder aan. “Daarom geven we aan nieuwe bewoners een mini-opleiding”.

Naast het nauwe contact dat Leslie opbouwt met de bewoners, kan ze ook rekenen op ondersteuning van haar team, wat het werk alleen maar aangenamer maakt. Leslie kan haar creativiteit de vrije loop laten en haar fantasie gebruiken als een muur beschilderd wordt of als de tuin kleurrijk aangeplant wordt. Ze is een echte knutselaar;  “Handenarbeid, dàt is mijn specialiteit! Zowel naaien als haken, maar ook houtbewerking en tuinbouw.”

Bewoners zijn nieuwsgierig naar haar piercings en tatoeages. Ze krijgt hierover de meest uiteenlopende vragen zoals de betekenis van de afbeeldingen en de vraag of het pijn doet.

Leslie is in België geboren, maar verbleef van haar 10 tot 18 jaar op Gran Canaria, één van de Canarische Eilanden. Vandaar dat haar tweede moedertaal Spaans is.  De communicatie met onze Spaanstalige bewoners, bijvoorbeeld uit El Salvador of Venezuela, verloopt dan ook heel vlot.

Haar ouders en zus wonen nog steeds op Gran Canaria. Leslie kijkt enorm uit naar het einde van de pandemie, zodat ze haar familie eindelijk nog eens kan bezoeken en hen hartelijk kan omhelzen.