Home

Kom nog een laatste weekend kijken naar 'New Faces'

09/05/2022
De opening van 'New Faces' een fotografie-expo i.s.m. Klaartje Lambrechts was een groot succes. Ook dit weekend kan je nog komen kijken.

Donderdag 5 mei ging 'New Faces' open, de fotografie-expo die het resultaat is van een reeks fotoworkshops tussen beroepsfotografe Klaartje Lambrechts en 7 deelnemers van het opvangcentrum van Fedasil Deurne. De feestelijke opening was een groot succes waar de bewoners met veel trost hun werken konden presenteren.

 

De expo brengt hun fotografische werken samen in een verhaal waar alle deelnemers zich in herkennen: de heruitvinding van je identiteit. Wanneer je in een nieuw land aankomt verandert niet enkel je omgeving, maar verander je ook zelf.

 

Vrijdag was er een speciale uitstap met de kinderen. Zij hebben namelijk ook geholpen tijdens één van de workshops. Portretfoto's die de deelnemers hadden gemaakt van bewoners van het centrum werden uitgeprint op groot formaat, met schaar en lijm gingen zowel de deelnemers als een hele groep kinderen aan de slag om de gekste collage's te maken. Bekende gezichten werden steeds meer een mengelmoes van verschillende ogen, neuzen, monden en kapsels en vormden zo nieuwe (vaak grappige) gezichten. Een mooie metafoor voor hoe ontmoetingen met mensen ervoor zorgen dat je zelf verandert.

 

Ook tijdens het eerste openingsweekend konden heel wat mensen genieten van de foto-expo.

 

Heb jij de tentoonstelling nog niet gezien? Dan is dit weekend je laatste kans. Zaterdag 14 en zondag 15 mei kan je nog langs de Galerij Oostvleugel, links van het Districtshuis van Deurne tussen 14u en 18u.

 

Geniet ervan !

 

https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/new-faces/37c71f9d-101a-4853-85d...

https://fb.me/e/2ouq7vHJF