Home

Ismet als vrijwilliger bij Woonzorggroep Arendonk

17/02/2023
Afgelopen maandag startte Ismet als vrijwilliger bij Woonzorggroep Arendonk. In een interview vertelt hij je graag hoe dit is verlopen.

Vertel eens iets over jezelf.
Ik ben Ismet Caçan. Ik ben 48 jaar. Ik kom uit Turkije en ben Koerdisch. Ik ben in België sinds 22 oktober 2010. Ik spreek Kurmanji en Nederlands. Op 13 april 2011 kreeg ik een hersenbloeding. Hierdoor ben ik beperkt en ben ik gedeeltelijk verlamd aan mijn rechterkant. Ik verblijf in het opvangcentrum van Arendonk sinds 2 mei 2022. Ik ben asielzoeker en wacht op een antwoord op mijn aanvraag voor internationale bescherming.

Waarom wilde je graag vrijwilligerswerk doen?
Ik wilde graag meer contacten leggen met Belgische mensen. Ik help anderen graag. Voor mij is iedereen hetzelfde en verdient iedereen een helpende hand. Elke mens kan hulp nodig hebben en ik wilde graag iets doen. Door mijn beperking kan ik niet werken, maar door vrijwilligerswerk te doen, kan ik nuttig bezig zijn.

Waar doe je vrijwilligerswerk?
Sinds maandag, 13 februari ben ik vrijwilliger bij Woonzorggroep Arendonk.

Waarom heb je voor Woonzorggroep Arendonk gekozen?
Oudere mensen zijn goede mensen. Ik ben hier alleen. Ik heb geen familie in België en weinig vrienden. Ik hou van oudere mensen.

Wat doe je precies, wat zijn jouw taken? Hoe vaak doe je vrijwilligerswerk?
Ik help bij de koffieronde op de 1e verdieping. Ik ga koffie of thee brengen bij de bewoners. Om de 14 dagen op maandag kan je mij daar vinden.

Maandag was de 1e dag. Hoe is het geweest?
Ik vond het heel leuk! De begeleidster heeft mij alles laten zien en heeft mij uitgelegd wat ik moet doen. Ik deed ook al mijn eerste koffieronde mee. Dit was heel goed! Ik ga zeker nog terug!