Home

Het ecoteam

24/05/2021
Dankzij het ecoteam dragen bewoners en collega's van het opvangcentrum een steentje bij aan een beter milieu.

Het is intussen glashelder - we hoeven de kranten maar te lezen of de televisie aan te zetten - dat de manier waarop we afval sorteren een enorme impact heeft op het klimaat. In het opvangcentrum proberen we alvast ons steentje bij te dragen en het restafval zoveel mogelijk te beperken, dit uit respect voor onszelf en voor de natuur. 

In 2019 hebben we het ecoteam opgricht. Dit ecoteam bestaat uit meerdere gemotiveerde medewerkers die alle milieu-gerelateerde projecten in het opvangcentrum opvolgen. Sommige projecten zijn meer gericht op het investeren in technologie, andere gaan over sensibilisering. 

Diverse initiatieven
Onder het motto 'de natuur is onze vriend en die moeten we koesteren' hebben we al heel wat initiatieven genomen. Zo zijn we gestart met het planten van nieuwe fruitbomen en hebben we alle medewerkers voorzien van een drinkbus met het oog op het reduceren van de plastiek afvalberg. Maar dat is niet alles. 

Ons volgend project gaat over afvalsortering. Het is de bedoeling om de bewoners bewust te maken van het belang van goed sorteren. We starten met kleine groepen bewoners en aan de hand van visueel materiaal en foto's zullen we de selectieve inzameling van afval aan hen uitleggen. Na het proefproject breiden we dit verder uit naar alle bewoners. Daarnaast gaan we ons ook blijven focussen op preventie van maatschappelijke overlast in verband met het weggooien van afval op de openbare weg. 

Benieuwd naar onze projecten? Volg dan zeker onze facebookpagina!