Home

Giften aan het centrum

10/03/2022
In het opvangcentrum krijgen wij heel wat giften binnen. Deze zijn nodig, omdat wij niet alles zelf kunnen aankopen. Voor mensen uit de buurt is dit vaak fijn om te weten, omdat wij allemaal wel eens een grote kuis doen en een nieuwe thuis zoeken voor de spullen die we niet meer gebruiken.

Heel wat spullen in het centrum kopen we zelf, denk maar aan keukenmateriaal, borden, bestek, meubels, schoolmateriaal, brandwerende dekens, enz. Toch zijn er heel wat spullen waarbij we afhankelijk zijn van giften, dan spreken we voornamelijk over kledij, maar ook speelgoedmateriaal, fietsen en steps, verkleedkledij en cadeautjes zijn hier welkom.

Deze spullen kunnen van maandag tot zondag naar het onthaal gebracht worden tussen 7u en 21u. Heb je echter erg veel spullen, of twijfel je of we nood hebben aan je gift, geef dan een seintje op 03 376 13 00. Wat we alvast niet aanvaarden zijn kapotte of vuile spullen, de meeste elektronica en voeding.

Soms gebeurt het ook dat we bepaalde spullen in overvloed krijgen, zo hebben we eens een tijdlang ongelooflijk veel puzzels gekregen. Degenen in overschot brengen wij naar de kringwinkel en daar krijgen wij in ruil bonnen voor. Deze bonnen gebruiken we dan om gerichte aankopen te doen voor materiaal dat we nodig hebben, zo halen we regelmatig buggy’s of rolstoelen bij de kringwinkel.

Op dit moment zijn we op zoek naar ondergoed voor volwassenen, dat krijgen wij niet zo vaak binnen en hebben we veel nodig. Specifiek zoeken we sokken, slips en BH’s. Ondergoed voor kinderen kopen wij zelf aan.

Heb je zelf spullen thuis die je wil doneren aan de bewoners van ons opvangcentrum, kom gerust langs, of bel ons op bij twijfel. Op onze Facebook-chat antwoorden wij ook steeds binnen de paar dagen.

Alvast bedankt voor al jullie steun!