Home

Feest in de centra!

20/06/2012
In juni zetten heel wat opvangcentra van Fedasil hun deuren open voor het grote publiek: festivals, barbecues, sportevenementen, films: een uitgebreid programma met voor ieder wat wils.

Naar goede gewoonte is juni een maand vol festiviteiten in de federale opvangcentra van Fedasil. Rond 20 juni, de Wereldvluchtelingendag, staan er heel wat activiteiten op het programma.

 

Woensdag 20 juni: Wereldvluchtelingendag in Charleroi, Bovigny, Stoumont en Broechem
In deze centra kunt u heel de namiddag terecht voor rondleidingen, sportieve spelletjes, muziek, barbecue, film en ontmoetingen tussen partners, vrijwilligers, buurtbewoners en personeel.

 

Vrijdag 21 juni: Muziek in het Klein Kasteeltje en Sint-Truiden
Feest gegarandeerd op deze vrijdagavond! Sint-Truiden organiseert een "Wakimbizi-party" met een kleurrijk festival en free-podium. Het Klein Kasteeltje maakt dan weer plaats voor muziekgroepen met Balkan- en Berbersound. Niet te missen en gratis!

 

Zaterdag 22 juni: Cultuur in Sint-Pieters-Woluwe en sport in Pondrôme
In Sint-Pieters-Woluwe worden gasten ondergedompeld in de wereld van asielzoekers met een bijzonder fotoproject, een boekvoorstelling, getuigenissen en rondleidingen door het centrum. In Pondrôme gaan ze de sportieve toer op met een reuzenjogging voor iedereen die zin heeft.

 

Vrijdag 29 juni: 15 jaar Rixensart
Rixensart heeft extra reden om te feesten, want het centrum bestaat 15 jaar. Deze namiddag en avond zal goed gevuld zijn met petanque, barbecue, theater, animatie, muziek en een heus wereldbuffet.

 

Zaterdag 30 juni: Fedival in Poelkapelle
We sluiten het rijtje af met het gloednieuwe festival van het OC van Poelkapelle. Heel de namiddag lang strijden zes muziekbands in verschillende genres voor de titel. Er volgt later op de avond ook nog een prachtig folkconcert. Niet te missen!

 

Meer informatie vindt u telkens op de webpagina’s van de opvangcentra, en op de Facebookpagina van Fedasil: http://www.facebook.com/Fedasil.