Home

Fedasil Bredene heropent

03/10/2023
Fedasil bereidt de heropening voor van het opvangcentrum in Bredene

Wegens het gebrek aan opvangplaatsen voor asielzoekers zal Fedasil het tijdelijke opvangcentrum in Bredene heropenen. De site zal gebruikt worden voor de opvang van ongeveer 260 asielzoekers van november 2023, wanneer het seizoen van de zeeklassen is afgelopen, tem. februari 2024. Het centrum zal voornamelijk families met kinderen opvangen. 

Het is niet de eerste keer dat Fedasil in Bredene aanwezig is. De Horizon werd al gebruikt in 2015, 2019 en 2022, telkens tijdens de winterperiode. 

Vacatures

Fedasil bereidt de heropening intussen actief voor. Net zoals de voorbije periodes, zullen we ook nu waken over de goede integratie van het centrum en de bewoners in de gemeente en vasthouden aan goed overleg met de lokale overheden. 

We werven nieuwe collega's aan om de bewoners te begeleiden maar krijgen ook ondersteuning van andere Fedasilcentra in de omgeving (oa. Poelkapelle en Koksijde). 

Het opvangnetwerk van Fedasil telt momenteel meer dan 34.000 plaatsen, verdeeld over een honderdtal collectieve centra en individuele opvang van de OCMW's. De afgelopen maanden werden er duizenden nieuwe opvangplaatsen gecreëerd om zoveel mogelijk mensen een opvangplaats te geven.