Home

Fedasil Arendonk 'peter' van Lommel

20/12/2018
Fedasil voorziet eind deze week de opening van een tijdelijk centrum in Lommel. Ons opvangcentrum van Arendonk zal het ‘peterschap’ opnemen voor dit nieuwe centrum.

Gezien de hoge noodzaak aan opvangplaatsen, voorziet Fedasil deze vrijdag, 21 december 2018, de opening van een tijdelijk opvangcentrum op het domein Parelstrand in Lommel (Limburg). Het centrum zou plaats bieden aan 500 asielzoekers en voornamelijk dienen als buffer tijdens de kerstvakantie. Fedasil wil absoluut vermijden dat gezinnen geen opvang krijgen tijdens de sluitingsdagen van de asielinstanties in de kerstperiode. Het centrum is voorzien voor een periode van 3 maanden. Het is niet de eerste keer dat Fedasil tijdelijke opvang zoekt in Lommel. Reeds in 2016 ving het opvangcentrum in Lommel gedurende 3 maanden maximum 750 mensen op.  

De personen die in Lommel zullen verblijven zijn personen die in ons land een verzoek om internationale bescherming (asiel) hebben gedaan. In het geval van Lommel gaat het vooral om gezinnen met kinderen en kwetsbare personen. Zij komen uit conflictgebieden, voornamelijk uit Syrië, Palestina en Afghanistan.