Home

EVF: oproep projecten 2008

13/07/2008
Fedasil is in België verantwoordelijk voor het beheer van het Europees Vluchtelingenfonds (EVF). In het kader van het EVF-programma III (periode 2008-2013) lanceert het Agentschap een nieuwe oproep EVF 2008 om projecten financieel te steunen. De voorstellen moeten ten laatste op 29 augustus binnen zijn.

Het Europees Vluchtelingen Fonds (EVF), dat in 2000 werd opgericht door de Europese Unie, financiert in de verschillende lidstaten projecten op het gebied van de opvang en integratie van asielzoekers en vluchtelingen.

 

Het EVF-programma III (periode 2008-2013) ondersteunt specifiek projecten die verband houden met de opvang van asielzoekers, de integratie van erkende vluchtelingen, de ondersteuning van een goed bestuur in deze materies en de voorbereiding van een beleid rond resettlement. Voor de EVF-projecten 2008 is er in totaal 3.045.000 € beschikbaar.

 

Organisaties moeten hun project ten laatste op vrijdag 29 augustus 2008 indienen, ter attentie van de EVF-cel van Fedasil (pierre.herbecq@fedasil.be). De selectie van de projecten zal plaatsvinden begin oktober. Na advies van de Inspectie van Financiën zullen de conventies voor de gekozen projecten opgemaakt worden.

 

Voor meer informatie kunt u zich richten tot de cel Europees Vluchtelingenfonds van Fedasil: pierre.herbecq@fedasil.be of marie.huberlant@fedasil.be.

 

U vindt hier de nodige documenten om deel te nemen aan deze projectoproep.