Home

Einde tijdelijke opvang

21/02/2024
De bewoners van het opvangcentrum te Bredene verlaten geleidelijk aan het centrum. Ze stromen door naar andere opvangstructuren.

Het opvangcentrum in Bredene, dat sinds november 2023 asielzoekers opving, gaat dicht. De afbouw van de opvangcapaciteit is reeds enkele weken geleden begonnen. Het centrum sluit de deuren op 23 februari.

De tijdelijke opvang van personen die internationale bescherming hebben gevraagd in ons land, gebeurde in de Horizon, een jeugdverblijf dat voornamelijk gebruikt wordt door scholen voor zeeklassen. De voorbije maanden bood het centrum in Bredene opvang aan zo’n 260 asielzoekers. Tijdens eerdere crisismomenten (2015, 2019 en 2022) werd de Horizon ook al omgevormd tot een tijdelijk opvangcentrum. Deze opvang werd telkens gecoördineerd door Fedasil. De bewoners, zowel families als alleenstaanden, worden verder opgevangen in andere opvangstructuren van Fedasil en de partners.

Fedasil bedankt de Horizon, het gemeentebestuur van Bredene, alsook de vele vrijwilligers, partners en sympathisanten op wiens steun het centrum en de bewoners de voorbije maanden konden rekenen.