Home

Eerste bewoners aangekomen!

06/11/2023
Deze middag, op 6 november, kwamen de eerste 50 asielzoekers aan in het jeugdverblijf ‘Horizon’.

Wegens het gebrek aan opvangplaatsen voor asielzoekers zal Fedasil het tijdelijke opvangcentrum in Bredene heropenen. De site zal gebruikt worden voor de opvang van ongeveer 260 asielzoekers van november 2023, wanneer het seizoen van de zeeklassen is afgelopen, tem. februari 2024.

Het is niet de eerste keer dat Fedasil in Bredene aanwezig is. De Horizon werd al gebruikt in 2015, 2019 en 2022, telkens tijdens de winterperiode.

Er werden nieuwe medewerkers aangeworven om in te staan voor de begeleiding van de bewoners. Het team van het opvangcentrum in Bredene kan ook rekenen op de ondersteuning van ervaren medewerkers uit andere Fedasilcentra, zoals die van Poelkapelle en Koksijde.

We heten onze nieuwe collega’s van harte welkom! En bedankt aan de collega’s die het mogelijk maakten om het centrum snel operationeel te krijgen, onder de vakkundige leiding van Annelien Verhoegstraete (Koksijde). Veel succes! 

Gesterkt door de positieve ervaringen van de afgelopen jaren in Bredene, zet Fedasil opnieuw in op de goede integratie van het centrum en zijn bewoners, en op goed overleg met de gemeentelijke autoriteiten.

Om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes over Bredene, volg de Facebookpagina van het opvangcentrum.