Home

Een lange, fijne zomer....

18/10/2022
‘De zomervakantie is voorbij gevlogen’, zegt diensthoofd Charlotte op 31 augustus.

Op kamp

We vinden het belangrijk dat zo veel mogelijk jongens een paar dagen op kamp kunnen tijdens de lange zomervakantie. Doordat ons centrum pas openging in april, waren we vrij laat om ons aan te melden bij de verschillende organisaties. Maar dankzij een extra inspanning van organisaties zoals Bizon Vzw, vzw Tumult, Groep Intro, vzw Nature en vzw Krunsj kon het merendeel onze jongeren op zomerkamp. Hoe ze daar van terugkwamen? Gegroeid: letterlijk en figuurlijk.  

Topper: zwemmen

Als we er een topactiviteit kunnen uithalen, is het wel onze uitstap naar zee. Elkaar ingraven in het zand, zwemmen in de zee. Ook het zwemmen in het openluchtzwembad Flow, langs het kanaal in Brussel was een topper. Heerlijk.

Lessen Nederlands

Zowel het Meertalig Atheneum als Don Bosco, waar de meeste jongeren naar school gaan, hadden een gouden tip voor de vakantie. ‘Twee maanden zonder Nederlands is nefast. Als jullie niet op regelmatige basis Nederlandse les geven, zijn ze alles vergeten tegen 1 september.’  Dus kregen de jongens twee keer per week een uur Nederlandse les. Om vol goede moed op 1 september naar hun OKAN-klas te gaan.