Home

Dienst in de kijker: De vestiaire

21/02/2021
Voortaan zetten we elke maand een dienst, bewoner of medewerker in de kijker. Deze maand is het de beurt aan de vestiaire. Heeft u onlangs kledij of schoenen geschonken aan het opvangcentrum? Vraagt u zich af wat er precies met deze goederen gebeurt? Komen ze wel goed terecht? Hoe gaat het allemaal in zijn werk? Graag laten wij u via deze rubriek, kennis maken met de vestiaire (onderdeel van de logistieke dienst).

De werking

Alle kledij en schoenen die het opvangcentrum aan de bewoners aanbiedt zijn afkomstig uit giften. Deze giften worden meermaals per week gesorteerd, opgeplooid of netjes opgehangen. Hierbij kunnen de medewerkers van de vestiaire rekenen op de hulp van bewoners en/of vrijwilligers. Kledij dat niet meer draagbaar is schenken we aan Oxfam, zij recycleren dit materiaal en maken er poetsdoeken van.

De vestiaire is onderverdeeld in verschillende zones. Eén gedeelte met mannenkledij en mannenschoenen. Een andere gedeelte is enkel voor vrouwen en in het laatste gedeelte kan je kledij voor baby’s en kinderen vinden.

 

Enkel op afspraak

De vestiaire is enkel toegankelijk op afspraak op dinsdag- en donderdagnamiddag. Elke maandag om 13u kunnen onze bewoners langs  de jobclub gaan om een afspraak te maken. Woensdagnamiddag is de vestiaire ook geopend maar dan is het de beurt aan de schoolgaande jongeren en de niet-begeleide minderjarigen. Deze jongeren mogen  één maal per maand een afspraak maken. Families en alleenstaanden bekomen om de twee maanden een afspraak. Bewoners die net toekomen in het opvangcentrum en nood hebben aan kledij, bekomen zo snel mogelijk na aankomst een afspraak.

Tijdens hun afspraak krijgen de bewoners rustig de tijd om kledij uit te kiezen. De bewoners nemen wat ze nodig hebben. Aan het einde van hun afspraak noteert een medewerker wat de bewoner meeneemt. Er is geen puntensysteem verbonden aan deze werking.

 

Toekomstige mama’s

Vrouwen die hoogzwanger zijn en weldra moeten bevallen, bekomen via de vestiaire een leuke geschenkdoos. Hierin zitten:  verzorgingsproducten, kledij, een knuffel en een luiertas.

 

Giften

Via deze weg wensen we alle gulle schenkers nogmaals te bedanken. DANK JE WEL!! Dankzij jullie kunnen we onze bewoners steeds voorzien van schoenen en kledij.

Soms is het wel zo dat bepaalde zaken wat moeilijker te bekomen zijn of sneller out of stock zijn: “Kleine mannenschoenen of sportschoenen vanaf maat 40, die kunnen we steeds gebruiken”, laat een medewerker weten. “ De gemiddelde Belgische man heeft nu eenmaal grotere voeten dan onze bewoners.” “ Ook hippe tienerkledij voor de jongeren is steeds welkom.”

 

Gezocht

Momenteel is de vestiaire nog op zoek naar:

(Mannen)schoenen - hoofdzakelijk kleine maten vanaf maat 40.

Hippe tienerkledij voor jongeren

Regenkledij

Reistassen en koffers

Rugzakken voor de volwassenen die Nederlandse les volgen.

U kan giften 7 dagen op 7, 24/24 afgeven aan het onthaal. Omwille van de huidige Covid-19 maatregelen die momenteel van kracht zijn, is het opvangcentrum verplicht om alle giften 48 uur te stockeren in een afgesloten ruimte. Gezien onze ruimte echter beperkt is, vragen wij u om voor uw komst eerst even telefonisch contact op te nemen met het onthaal (03/7271260).  Hartelijk dank voor uw begrip.

Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen via info.broechem@fedasil.be