Home

De warmste week

11/12/2020
Hier brandt een vlam voor jou!

De warmste week

Vlaanderen hangt massaal de vlam uit voor de warmste week. In tijden van corona en lockdown een mooi gebaar en een teken dat we elkaar een hart onder de riem willen steken.

Ook in het opvangcentrum hangt de vlam uit. Want nu beseffen ook wij en onze bewoners dat we er meer dan ooit moeten zijn voor elkaar!

Ook onze bewoners willen het verschil maken

Net zoals vorig jaar neemt het opvangcentrum deel aan de warmste week. Het initiatief kwam ook dit jaar van de bewoners zelf. Ze zetten een actie op poten voor de plaatselijke voedselbank vzw Sint-Vincentius. Bewoner Sandip, de drijvende kracht achter het initiatief, was zelf vrijwilliger bij de voedselbank. “De keuze voor dit goede doel was dus snel gemaakt”, aldus Sandip.“Als je bedenkt dat maar liefst 60 gezinnen uit onze gemeente met ongeveer 5000 inwoners moeten aankloppen bij de voedselbank, dan lijkt dit voor ons het perfecte goede doel,” klinkt het.

Moet er nog koffie zijn?

Concreet is het de bedoeling dat de bewoners en het personeel van het opvangcentum te Poelkapelle koffie inzamelen. Volgens de voorzitter van vzw Sint-Vincentius worden koffie, koffiepads en filters minder geschonken aan de vzw. “ Sint-Vincentius kan enerzijds rekenen op de steun van Europese goederen, anderzijds staan daarnaast dagelijks honderden vrijwilligers klaar om goederen te schenken zoals fruit van de veiling, eten uit grootwarenhuizen, enz.” vertelt Daniël Vanlerberghe, voorzitter van de vzw. “Koffie is steeds de ontbrekende factor”. Tijdens de koude winterdagen is een warme tas koffie meer dan welkom. En dus zijn de winkelmandjes van onze bewoners binnenkort rijkelijk gevuld met koffie!