Home

Dag van de vrijwilliger

05/12/2021
Vandaag is het internationale dag van de vrijwilliger! Alleen maar ❤ voor al die toppers, kanjers en lieverds van mensen die zich bij ons in het centrum inzetten. Een van onze 'anciens' is Sanne, vrijwilliger bij Team Kids sinds de opstart van ons centrum. Zij vertelt je graag meer over haar vrijwilligerswerk.

Ik ben Sanne Laebens, ik ben 31 jaar oud en ik ben sinds februari 2020 actief als vrijwilliger in het opvangcentrum van Gent.

Welke taken neem je hier op?

Ik ben begonnen met kinderanimatie en huiswerkbegeleiding. Vervolgens begeleidde ik ook bewoners van en naar afspraken en deed ik mee met het buddyproject. Tot slot begeleid ik bijna dagelijks een groep kinderen van en naar school.

Hoe ben je hier terecht gekomen?

In 2019 startte ik met de opleiding gezinswetenschappen. Graag wou ik naast de theorie intussen praktijkervaring opdoen met vrijwilligerswerk. Bij het zoeken naar een plek op de site van stad Gent zag ik dat de Reno terugkwam, zo belande ik op het infomoment. Ik was meteen overtuigd en het was niet nodig om nog verder te zoeken naar een boeiende plek!

Het leukste is …….

De band die je opbouwt met de bewoners. In mijn geval is dit vooral met de kinderen en hun ouders. Je krijgt zoveel terug van de mensen gewoon door er te zijn voor hun. Ik heb hier mooie vriendschappen gemaakt waarvan ik hoop dat ze nog erg lang mogen blijven duren.

De grootste uitdaging vind ik….

Dit vind ik een moeilijke vraag omdat ik wel van uitdagingen hou. Het moeilijkste vind ik afscheid moeten nemen van bewoners.

Waarom zou je anderen aanraden om vrijwilligerswerk te doen in een opvangcentrum?

Omdat het een prachtige ervaring is. Als vrijwilliger kan je heel veel verschillende activiteiten doen naargelang je zelf wilt of waar je interesses liggen. Je kan veel betekenen voor de bewoners. Toen ik begon als vrijwilliger wist ik niet goed te verwachten hoe dit in de praktijk zou lopen, ik was best wat onzeker of het iets voor mij zou zijn. Nu zou ik het niet meer kunnen missen. Ik ben erg dankbaar voor alle mooie momenten die ik op de Reno meemaakte. Dit is de beste job die ik ooit heb gehad!

Wil je zelf aan de slag als vrijwilliger? Bekijk dan zeker even het infodocument in bijlage, of stuur een mailtje naar onze vrijwilligersverantwoordelijke Elke