Home

Cultacolor Cinema 2024

28/02/2024
Ook dit jaar bieden we gratis wereldcinema aan. Elke eerste maandag van de maand kan je om 20u een filmvertoning bijwonen in het opvangcentrum. Als de eerste maandag van de maand in een schoolvakantie valt, dan vertonen we de familiefilm om 14u. Reserveren is niet nodig. In samenwerking met Cultuurcentrum Kapellen.

Het volledige programma 2024;

maandag 5 februari om 20u "La Brigade" van Louis-Julien Petit

Sinds haar kindertijd droomt Cathy ervan om haar eigen restaurant te runnen. Maar op haar veertigste is niets verlopen zoals gepland. Noodgedwongen moet ze een job aanvaarden in de kantine van een opvangtehuis voor jonge migranten. Tot haar komst besteedde niemand veel aandacht aan de maaltijden. Wanneer ze de hulp van de jongeren aanvaardt, werkt hun enthousiasme aanstekelijk.

maandag 4 maart om 20u "Au nom de la Terre" van Edouard Bergeon 

Na een avontuur als cowboy keert Pierre terug naar huis, klaar om met zijn verloofde Claire (Veerle Baetens) het boerenbedrijf van zijn ouders over te nemen. Twintig jaar later hebben de boerderij en het gezin zich uitgebreid, maar staat het water Pierre aan de lippen.

maandag 8 april om 14u "Kleine All, de menselijke antenne" van Amalie Næsby Fick

Spannende en grappige 3D-animatiefilm die aan een levendig tempo de avonturen aan elkaar rijgt. Met een Pixar-achtige emotionele finale over de waarde van vriendschap en het belang van zeggen wat je écht denkt. 

maandag 6 mei om 20u "Perfect Days" van Wim Wenders

Hirayama lijkt volkomen tevreden met zijn eenvoudige leven als toiletreiniger in Tokio. Naast zijn zeer gestructureerde dagelijkse routine geniet hij van zijn passie voor muziek en boeken, en koestert hij zijn liefde voor bomen, die hij graag fotografeert. Een reeks onverwachte ontmoetingen onthult geleidelijk meer van zijn verleden. Een diep ontroerende en poëtische reflectie over het vinden van schoonheid in de alledaagse wereld om ons heen.

maandag 3 juni om 20u "Licorice Pizza" van Paul Thomas Anderson

Licorice Pizza is een nostalgisch portret van California anno 1973. Het vertelt het verhaal van Alana en Gary die opgroeien en verliefd worden in de San Fernando Valley. 

maandag 1 juli om 14u "Migration" van Benjamin Renner

Mack is de over-beschermende vader van een familie wilde eenden die in een kleine vijver in New England wonen. Mack’s vrouw Pam wil hun gewoontes door elkaar schudden en samen met hun twee kinderen, Dax en Gwen, de wijde wereld intrekken.

maandag 5 augustus om 14u "The Little Mermaid (2023)"

In deze adembenemende live-action bewerking van de geliefde animatieklassieker, volgt een jonge zeemeermin haar hart. Om te ervaren hoe het leven aan land is, sluit ze een deal met een boosaardige zee-heks, maar haar leven komt daardoor in gevaar.

maandag 2 september om 20u "La Famille Bélier" van Eric Lartigau

De zestienjarige Paula woont op de boerderij van haar dove ouders, en ze helpt ze ook mee in het bedrijf, handig, omdat zij wel kan horen en spreken. Het harmonieuze gezin dreigt uit elkaar te worden gescheurd wanneer Paula door haar muziekleraar wordt opgemerkt tijdens een repetitie van het schoolkoor: ze kan werkelijk prachtig zingen. 

maandag 7 oktober om 20u "The Old Oak" van Ken Loach

In een ooit welvarend Brits mijndorp heerst vandaag veel armoede en werkloosheid. The Old Oak, de laatst overgebleven pub, is een toevluchtsoord voor de lokale bevolking. Wanneer een groep Syrische vluchtelingen onaangekondigd in het dorp neerstrijkt, komen de tekorten van de overheid en culturele frustraties naar boven.

maandag 4 november om 20u "Past Lives" van Celine Song

Nora en Hae Sung, twee hechte jeugdvrienden, worden van elkaar gescheiden wanneer Nora's familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Tientallen jaren later herenigen de twee zich tijdens een allesbepalende week.

maandag 2 december om 20u "Here" van Bas Devos

Stefan, een Roemeense bouwvakker in Brussel, staat op het punt om tijdens de zomervakantie terug te keren naar zijn geboorteland, maar vindt nog een lading soep in zijn koelkast. Die gaat hij eerst nog uitdelen aan familie en vrienden, waardoor hij wat langer in onze hoofdstad blijft hangen. Tijdens zijn wandelingen ontdekt hij plots dingen die hij nooit eerder gezien had.