Home

Coronamaatregelen in het centrum

01/03/2021
Het opvangcentrum blijft strenge maatregelen handhaven in de strijd tegen het coronavirus.

In het kader van de coronacrisis blijft het opvangcentrum voor asielzoekers strikte maatregelen hanteren op vlak van preventie en hygiëne (zowel voor het personeel als voor de bewoners).

Zoals voor iedereen in België, hebben de maatregelen genomen door de federale overheid ook een invloed op de asielzoekers, zoals bijvoorbeeld het beperken van de nauwe contacten of het in quarantaine gaan bij een hoog risicocontact. Het dragen van een mondmasker is verplicht in het centrum (behalve in de eigen kamer), zowel voor de bewoners als het personeel. De toegang tot het opvangcentrum blijft heel strikt voor externen.

De maatregelen genomen door de overheid hebben echter geen invloed op het behandelen van de asielaanvragen. Onze bewoners worden daarom nog steeds uitgenodigd op hun persoonlijk interview bij de Dienst Vreemdelingenzaken en de CGVS in Brussel.

Asielzoekers sensibiliseren

De bewoners van het opvangcentrum worden permanent geïnformeerd over de verschillende maatregelen, door middel van affiches en flyers, maar ook door middel van onze infosite voor asielzoekers (www.fedasilinfo.be), waar de informatie beschikbaar is in 12 talen en die continu wordt aangepast met de laatste maatregelen inzake het coronavirus. Naast de affiches en flyers zijn er ook aan elke deur dispensers met alcoholgel beschikbaar. Bovendien worden de deurklinken dagelijks meerdere malen ontsmet.

De grote meerderheid van de asielzoekers begrijpt het belang om de regels te respecteren. Als bewoners de regels rond samenscholing of hygiëne toch niet zouden respecteren, neemt het centrum de nodige ordemaatregelen.