Home

Collega's gezocht

19/05/2022
collega's gezocht
De job is zeer gevarieerd, getuigen Muna en Luka, twee van onze sociale begeleiders.   

"Het is onze taak om de jongens te ondersteunen op psychosociaal, administratief en procedureel vlak. We begeleiden hen in hun dagelijks leven en willen vooral hun autonomie en ontwikkeling stimuleren. In de eerste plaats willen we een veilige thuishaven zijn, om hen dan van daaruit het leven in België en hun opties te laten verkennen."

Fijne collega's

"We hebben heel fijne collega's", zegt Muna. "Iedereen steekt de handen uit de mouwen waar nodig. Zo ben ik vandaag bezig met de kledij: als mensen kleren en schoenen binnenbrengen, dan maken we daar een inventaris van, en dan kunnen de jongeren komen kiezen in de vestiaire.  Maar op zondag help ik evengoed mee met poetsen om ons centrum extra proper te houden. En begeleiden we de jongens naar de scouts. Iedereen doet wat nodig is."

Luka, die bezig is met haar administratie, beaamt. "Het belangrijkste, maar gelukkig ook het leukste van al, is het contact met de jongeren. Omdat ik sociaal assistent ben, doe ik wat meer administratie, zoals nu bijvoorbeeld een afwezigheidsattest voor school maken voor een van de jongeren, omdat hij naar de dokter moest. Die administratie doe ik zoveel mogelijk overdag, omdat de jongeren dan naar school zijn."

Samenleven, samen eten, huiswerk maken, ontspannen, praten en zoveel meer

Ondertussen voelen de jongeren zich meer en meer thuis. En dat is mede dankzij het engagement van Luka, Muna en alle andere collega's. De dag van de zorg? Geen probleem: we halen onze beste kookkunsten boven en bieden bezoekers een stukje cake aan. Veel werk op school? Dan helpen Nahla en Milad met hun huiswerk. Het centrum versieren? Felipe kan daar wel weg mee. Een van de jongens moet naar de tandarts, Karl begeleidt hem. En op woensdagavond is er cricket, Mazen gaat met hen mee.

Structuur geven is heel belangrijk, maar daarnaast is het vooral belangrijk om iedereen op maat voldoende mogelijkheden te bieden.

Collega's gezocht

Wil je deel uitmaken van ons team? Dat kan: we zijn nog op zoek naar collega's! We zoeken sociaal werkers, sociale begeleiders, een boekhouder en iemand die de personeelszaken opvolgt. Ook de logistieke dienst kan nog versterking gebruiken. En omdat we met kwetsbare jongeren te maken hebben, is een psycholoog van onschatbare waarde. Ook die zoeken we nog. 

Beantwoord je aan een van deze profielen: aarzel niet en solliciteer via: https://www.fedasil.be/nl/werken-bij-fedasil