Home

Bouwen aan de buurt en aan de toekomst

23/05/2021
Het opvangcentrum wil participeren en ook zelf een steentje bijdragen aan een fijne buurt waarin buren elkaar beter leren kennen. Dit doen we door deel te nemen aan verschillende projecten.

Geveltuintjes 
Samen met de Werf Vergroening gaan onze bewoners elke donderdag geveltuintjes aanleggen in de Muide en op Meulestede. Op die manier dragen ze bij aan een groenere buurt én leren ze de buurtbewoners kennen. 

TriVelo
We fietsen met onze bewoners vol enthousiasme mee in het pilootproject TriVelo! Nieuwkomers en minder nieuwe Gentenaars fietsen samen met een riksja-fiets door Gent als fietstaxi voor minder mobiele senioren. Gent leren kennen, nieuwe mensen ontmoeten én Nederlands oefenen. Dat zijn drie vliegen in één klap.

Work Your Magic
Werk zoeken is voor onze bewoners vaak geen gemakkelijke opgave. Ondanks de grote motivatie, is de taal vaak een drempel, maar ook het opmaken van een goed CV en zichzelf voorstellen in een sollicitatiegesprek. Daarom organiseert Refu-Interim samen met vrijwillige HR-experten het project Work Your Magic. Hier kunnen nieuwkomers de nodige vaardigheden ontwikkelen en oefenen.

Zwerfvuilactie 
Op 25 mei gaan we met onze bewoners zwerfvuil rapen in de buurt. Met fluohesjes en knijpers in de hand, zetten we ons samen in voor een propere buurt!