Home

Blik achter de schermen

30/05/2023
Bewoners van het opvangcentrum lopen school of gaan overdag werken, maar hebben natuurlijk ook nog vrije tijd. Om hen een zinvolle dagbesteding te geven, organiseert het personeel samen met vrijwilligers allerhande activiteiten.

We nemen een willekeurig kijkje op de kalender.

De week start rustig. Op maandag staan er geen vaste activiteiten gepland. De kinderen kunnen na school vrijblijvend samen buiten spelen.

Tweewekelijks genieten de vrouwen op dinsdag van een lekker kopje thee en wat zoetigheid. Aan dit theekransje wordt vaak een activiteit gekoppeld. Vandaag maken de vrouwen zelf een scrub.

Woensdagnamiddag, het perfecte moment om op uitstap te gaan naar de bibliotheek. De tieners krijgen een rondleiding en leren hoe ze boeken kunnen uitlenen of gebruik kunnen
maken van de computer.

De mannen kunnen zich op donderdag sportief uitlaten tijdens een volleybalmatch. Twee ploegen nemen het tegen elkaar op. Wie is de grote winnaar?

Vrijdag, bijna weekend. Tijdens een after work apero genieten we samen met de buurtbewoners van een hapje en een drankje. De wekelijkse kinderdisco slaan we een keertje over.

Weekend of niet, de tieners ontsnappen op zaterdag niet aan het schoolgebeuren. Gelukkig kunnen de jongeren uitslapen, want de huiswerkbegeleiding met vrijwilligers staat tactisch in de namiddag gepland.

Onze vrijwilligers sluiten de week af met een leuke zondagactiviteit voor de kinderen. Nog even genieten van de laatste dag weekend, want morgen gaat de wekker weer vroeg af om naar school te gaan.

Wist je dat dit nog maar een greep uit ons aanbod is? De sociaal begeleiders zorgen voor een breed scala aan activiteiten voor de verschillende doelgroepen, zodat iedereen een leuke vrijetijdsbesteding heeft.